152

Miért élek?

Miért élek?

Hova tart az életem?

Honnan jövök, ki vagyok és hová megyek?

Van valami, ami stabil alapot jelenthet az életem számára?

 

Óriási dolog, hogy ezekre a kérdésekre mind választ kaphatunk Isten Igéjéből, a Bibliából.

 

Miért élek?

A Biblia arról beszél, hogy Isten teremtett, Ő formált már magzatként is és ismeri minden tulajdonságodat, tudja, hogy milyen gyengeségekkel és erősségekkel rendelkezel és azért teremtett meg, mert arra vágyik, hogy Vele szeretetkapcsolatban élhess. Az Ő dicsősége és a Vele való kapcsolat életünk értelme. Ahogy egy hűtőnek vagy egy autónak is van funkciója, az embernek ez az Isten ismerete. Amikor ebbe belelépsz, átéled, hogy hazaérkezel és életed a megfelelő irányba kerül.

 

Hova tart az életem?

A Biblia szerint két út van, amelyen járhatunk: az egyiket keskeny, a másikat széles útnak nevezi. A keskeny út az Istennel való járást, a széles pedig a Tőle elszakadt utat jelképezi. A kettő közötti különbséget az határozza meg, hogy ki uralkodik az életedben. Ha még nem találkoztál személyesen Jézus Krisztussal, akkor ez azt jelenti, hogy életed iránya a széles úton, Istentől távol halad, és a sátán a szíved ura. Lehet, hogy furcsának, vagy igazságtalannak tartod, de a Biblia alapján tudjuk, hogy minden ember bűnösnek születik és a széles úton, Istentől távol indul el élete „túráján”. Amikor találkozunk Isten szeretetével, felismerjük bűneinket, azokat megbánva, megtagadva és elhagyva megtérünk Hozzá, akkor lépünk át az Ő szeretetével körülvett keskeny útra.

 

Honnan jövök, ki vagyok és hová megyek?

Tehát mindannyian Isten teremtményeiként bűnös emberként születtünk, az Ő alkotásai vagyunk és életünk irányát a Vele való kapcsolatunk határozza meg. Halálunk után pedig földi döntésünk alapján töltjük el az örökkévalóságot, amely vagy az Ő országában vár ránk, vagy a pusztulás helyén, amelyet a Biblia pokolnak nevez.

 

Van valami, ami stabil alapot jelenthet az életem számára?

Hisszük, hogy igen! Ez a stabil alap Isten Igéje, a Biblia, és Jézus Krisztus szeretete, halála és feltámadása. Az Ő kereszthalála mindannyiunk bűnének büntetése volt, amelyet személyesen kell hittel elfogadjunk és sajátunkénak vallanunk.

 

„Ahogyan Mózes felemelte a kígyót a pusztában, úgy kell az Emberfiát is felemelni, hogy aki hisz benne, annak örök élete legyen. Mert úgy szerette Isten az embereket, hogy egyetlen Fiát adta, hogy aki hisz a Fiúban, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert Isten nem azért küldte el a Fiát erre a világra, hogy elítélje az embereket, hanem azért, hogy megmentse őket általa. Aki hisz benne, nem kerül ítéletre. De aki nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyetlen Fiában.” (Szent Biblia, János evangéliuma, 3. rész)

 

Hit által tehát egy új útra léphetsz, ami az Istennel való folyamatos kapcsolatot jelenti.

Vesd tehát hited Jézusba! Ezt, hogyha szeretnéd a következő imádsággal is megteheted.

Ugyanakkor az az igazán fontos, hogy őszintén add át életed minden területét Istennek.

 

„Istenem, köszönöm, hogy szerettél engem és gondoskodással teremtettél engem, hogy ismerjelek és szeresselek Téged. Bocsásd meg, hogy eddig Ellened fellázadva és Tőled távol éltem. Belátom és elismerem, hogy az alábbi bűnökben vétkes vagyok: (amire Isten Lelke rávilágít most, azokat valld meg Neki). Kérlek, bocsásd meg ezeket nekem Jézus Krisztus érdeméért. Megbánom, megtagadom és elhagyom most ezeket. Köszönöm, hogy minden bűnömet teljesen eltörölted és megbocsátottál nekem. Köszönöm, hogy ezen keresztül örök életem lehet Veled. Kérlek, tölts be Szent Szellemeddel és irányítsd, vezesd az életemet ezután a keskeny úton!”

 

Hogyha elindultál az Istennel való járás útján, kérjük írj nekünk egy emailt az info@baptistaifi.hu emailcímre, hogy Veled örülhessünk és további segítséget adhassunk lelki-szellemi növekedésedben!