159

Zene és tehetségkutatás

A zenei régóta jelentős az élet számára. Már az ókorban használták az elme frissítésére, és a benső lenyugtatására. Ahogy az emberi élet megjelent, a ritmus ki tört a szívből.  Isten kiválasztott a Bibliában egy nemzetet, akik a zenét jelenlétének megragadására és megjelenítésére használták. Harchoz és ünnephez, örömhöz és bánathoz a lélek minden állapotához útja volt Istennek. Ez a nép látta és hallotta Istent. A jelenléte földrengésben, tűzben és érdekes mód hangos kürtzengésben is hallatszott. A Zsoltárok könyve szerint, Isten a dicséretekben lakozik. Ennél fogva hiszem Isten ajándéka a zene ami belőle/Tőle származik. Az egyik legnagyobb felfedezője ennek Dávid király volt, aki a menny hasonlatosságára (amibe valószínű Ő és prófétái beleláthattak) kiépítettek egy állandó zenei jelenlétet, ami annyira részletes és tudatos istentisztelet lett, hogy az újszövetségnek nem nagyon kell ezt újra kitalálnia. Maga a Szentlélek  mondta hogy a Dávid leomlott sátorát állítja fel. Hiszem ez arra is utal hogy az Isten tisztelete (a zenei szolgálatot is beleértbe) ott számára kedves módon történt, amit mi a mai időben folytatunk.

Ennélfogva a zenei szolgálat nem kérdés mennyire jelentős és fontos ma is Istennek, és nekünk. Nyilvánvaló, hogy egy fiatal élete energikus, és lendületes élet. Mi lenne ennek a vitalitásnak egyik legjobb kifejezése, mint a zene. Igazán hiszem hogy ez az egyik legerősebb nyelvünk. A mai generáció, szinte mindenhová zenével megy. Kitölti az életüket. Küldetésemnek érzem hogy a zene minden formáját Istennek adjuk és fiatalos módon, megszólítsuk a gyülekezeti, és az utcán levő fiatalokat. A szívüket (fejüket) betölteni Isten valóságos jelenlétével. Az összes energia amit egy fiatal képvisel, legyen Isten dicséretére. Persze javarészt ez az élet maga, ami Jézus szerint igazságban és lélekben (szellemben) kell élni, hogy Neki tetsszen. Vágyam hogy az Isten népe között az ébredést is a zenei dicséret csak jobban készítse elő. A dalok szóljanak Jézus áldozatának nagyságáról, és értékéről (az evangéliumról), és az ebből fakadó engedelmes életről. A vágyam hogy a baptista fiatalok növekedjenek az Isten dicséretében, és énekeljenek egyre nagyobb hittel az evangéliumról hiteles, tüzes, erőteljes élettel.

Fontos résznek érzem a tehetség kutatását is. És itt azokról van szó, akiket Isten megajándékozott. Szeretném hogyha a Szentlélek munkáját  támogatnánk, és keresnénk. Semmiképp nem a mai sztár képpel, hanem az Isten embereit felfedezve. Szükség van magyar dalokra, és egyre több zenei csapatra, akik Isten jelenlétét ezen a területen megragadják, és az adott gyülekezetekben, és az ifjúsági csoportjukban kiteljesítik, gyakorolják. Ehhez támogatást mind zenei, mind lelki téren szeretnénk biztosítani, kiépíteni.

Minden hanggal mutassunk Jézus Krisztusra!